HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Szélsszel szembe

2007.09.07. 08:00 Greg!

Hogy mit ígérnek össze-vissza a kereskedőink? Evetkém te el vagy kényeztetve. Elmesélek egy tegnapi történetet, hogy belásd. Hívtam az X céget (potenciális új vevőnket), akik most szeptember elejére tervezték eldönteni, melyik CRM rendszert is válasszák. Az Opteamus mellől kiesett már minden konkurens termék az alapvetően szükséges funkciók hiánya miatt, már csak az ügyeskezű jóbarát által készített program jött szóba mellettünk. A telefonban ehhez képest megörvendeztettek azzal, hogy a jóbarát még sehol sem tart a programozással, ugyanakkor a Lashoo & Ross (konkurensünk) mégiscsak beszáll a versenybe, merthogy (most kapaszkodj meg!) 2008-as verziójuk már képes lesz weben keresztüli működésre! Ha kicsit belegondolsz, ez nem csak azt jelenti, hogy egy még nem is létező  (és legfeljebb 1.0 minőségű) terméket ígértek be, hanem azt is, hogy mint forgalmazók valószínűleg saját maguk sem próbálhatták még ki az új terméket, így nem is lehet sok fogalmuk annak valóságos képességeiről és korlátairól. Na, hát EZT nevezem én össze-vissza ígérgetésnek...

8 komment

Címkék: crm konkurencia sales

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr74158639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evetke 2007.09.07. 10:44:57

Örömmel látom, hogy a te életed sem fenékig tejfel. :)
Egyébiránt döbbenetes, amit írsz. Az pedig különösen, hogy van cég, aki egy ilyen légbőlkapott ígéretet képes komolyan venni, főként egy már működő,referenciákkal működő termékkel szemben.

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2007.09.07. 11:08:29

A 2007-es verzió náluk is rendben van, referenciástul mindenestül, csak finom csúsztatással annak erényeit amolyan "magától értetődő" jelleggel átvetítették a vadi új verzióra is. Ami pedig az ígért képességeiből ítélve architektúrálisan is másmilyennek tűnik...

gáll tünde >> software hunter · http://softwarehunter.blog.hu/ 2007.09.10. 07:57:17

Úgy látom, egyre inkább "trendi" lesz ígérgetni fűt-fát-bokrot. (biobiznisz)

Saját magam is tapasztalom; még nincs, de majd lesz. És hű de nagyon szép és jó lesz!

Nem győzöm hangsúlyozni saját ügyfélkörben is, hogy tessen átgondolni, mit szeretne megoldani az adott alkalmazással, majd kérje meg a szoftverest, mutassa meg, hogy az ő saját problémája hogyan oldódik meg az adott rendszerrel.
(Ha nincs szofver, akkor hogy is?...)

Aki meg látatlanba dönt, vállalja a következményeket. Az üzlet nem hit kérdése.

morelli 2007.09.10. 21:19:47

Pont ez az! Nézem, hogy mennyi sok pénzt kell kifizetnem mondjuk MS termékekre, holott a funkcióik töredékét használják csak ki a munkatársaim. Kipróbáltam, tudom, hogy olyanért is fizetek, amit nem használok. Az optinál - kipróbáltam - pontosan látom, hogy miért fizetek, és tudom, ogy amiért fizetek, az kell is. Sőt. Vannak olyan funkciói, amelyek még nem voltak, amikor előfizető lettem, de azóta használom is már (számlázás), és - miközben erre _valóban_ szükségem van - nem kerül többe az egész. Szerintem ez a felhasználóbarát fejlesztési stratégia.

Mr. Hapei 2007.09.10. 23:44:51

Éppen ezért jó, hogy lehet már bérelni is szoftvereket. Egy átlagos felhasználónál úgyis hónapokba telik, míg igazán kiderül miaz amit tényleg nem tud a rendszer és mi az amit a felhasználó nem ismer belőle.

Mr. Hapei 2007.09.10. 23:48:37

Greg! Jó lett a kacsintós pasi a cikk képeként. Igazi lúzer. ;)

Edina 2007.09.11. 11:36:18

érdemben nem tudok beleszólni, ez csak amolyan pozitív kitörés lesz, az ilyenek mindig jól jönnek, nem? :D
szóval az a helyzet, h sohasem találkoztam még Opteamus-sal élőben. mégis bőven elég a rajongásomhoz, amit sejtek róla. innen is, máshonnan is. gratulálok az alkotóknak! Greg! és Evetke, folytassátok!

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2007.10.05. 00:13:29

Fuck fuck fuck, a Lashoo and Ross hazavágott minket. Nemrég még azt mondta a döntéshozó, hogy "árban (és rugalmasságban) verhetetlenek vagyunk", de úgy nézem odaát ezt is megoldották. Valahogy :(