HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Együtt vadászni jó

2007.10.09. 16:00 Evetke

Ma ültünk egymás mellett édeskettesben – egyikünket ez nagyon inspirálja, másikunkat kicsit hátráltatja – az irodában. Tesszük a dolgunkat, már-már gépiesen, bejövő kérések rögzítése, hibák javítása. De ma igazán nagy feladatot találtam Neki. Bizony! Imádom, ha egy hiba nálam jön ki először. Ez jó nekünk, jó a felhasználónak. Inkább nálunk jöjjön ki, mint a nyájas olvasónál – akarom írni, a kedves Opteamus felhasználónál.

Szóval a mai délutánunk úgy telt, hogy én tálaltam a hibát, amit órákon át őrizgettem csak neki, ő pedig megpróbálta – szintén órákon át – kibogozni a baj eredetét. Egyre rondább és hosszabb hibaüzeneteket kapott a megoldási folyamat során, és ami döbbenetes volt számomra, egyre nagyobb elégedettséggel nyugtázta a már teljes képernyőt betöltő errorleírást. Amikor ezt írom, még nem oldotta meg száz százalékosan, de arcán látszik – ilyenkor kérdezni nem merek – hogy bizony, ő már látja a kiutat. Jó vadászhoz méltón becserkészi azt a vadat és amikor eljő a pillanat, elégedetten leteríti. Hát ilyen ő, ezért lehet kedvelni. Néha… ;)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr87191333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BobMaster · http://bobmaster.buzz.hu/ 2007.10.09. 20:17:54

Sokat tanult kollégám mondta egyszer: ha harminc felett egyik reggel úgy ébredsz fel, hogy nem fáj semmid, akkor azt azt jelenti, hogy meghaltál.

Gondolom a szoftvereknél is valami hasonló lehet a helyzet :)

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2007.10.09. 21:01:26

Húszéves koromban azzal kezdtem a szakmát, hogy tesztelőként és hibakeresőként tanonckodtam mestereim mellett, nem csoda, hogy mostanra ebben van némi rutinom. A mai történet arról szólt, hogy ha valaki egy kapcsolatot is tartalmazó keresési feltételből csinált alertet magának, és az az alert elcsattant egy bedobott cetli miatt, abban és csak abban az esetben egy kis-nagybetű konvertálási probléma miatt hibára futott a cetli bedobása. Már elmondani is bonyolult, annyira szélsőséges eset, és ez jellemző a felbukkanó hibákra. Magát a rendszert évek óta sokan és sokféleképpen nyúzzák ahhoz, hogy a gyerekbetegségeken már régen túl legyünk...