HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Ismerőstől vásárolni...

2007.10.11. 14:50 Greg!

Részemről ez azt jelenti, hogy jobban megbízom az eladóban és annak szándékaiban, viszont kicsit kevésbé a termékében. Mint amikor a szomszédasszony kínálja a sütit. Biztos lehetek benne, hogy friss és nekem szánták, de ki tudja hogyan készült... Ha elegáns cukrászdába megyek sütiért, nem vagyok benne biztos, hogy nem a tegnapit kapom-e, viszont biztos vagyok benne, hogy a cukrászmester odafigyelt és nem kapok szalmonellát. Tari Laci az Opteamus kiválasztásának legelső szempontjaként említette ismeretségünket. Ez nekem annyit jelent, hogy bízik a jószándékomban, de magasra fogja tenni a mércét a termék képességeivel és minőségével kapcsolatban. Állok elébe :)

Második szempontként azt említette, hogy az Opteamus legendás rugalmasságára feltétlenül szüksége van, mert új üzletága még csak most van indulóban, és nem minden üzleti folyamata olyan precízett megtervezett, ahogy azt egy klasszikus CRM szoftver meg szokta kívánni. Egy klasszikus folyamatszervező meglehet azt mondaná erre - akkor az Ő üzletága eleve kudarcra van ítélve, a káoszt felesleges szoftveresen megtámogatni. Én - húsz év nagyvállalati IT munka után - azt mondom, a folyamatok precíz megszervezése, definiálása és adatainak lemodellezése nem az egyetlen helyénvaló megközelítés, és eleve csak akkor működőképes, ha kellően szűk területre fókuszál, ahol kellően egyszerű folyamataink vannak. Próbáld meg egy hétvégéd "folyamatait" leírni... Hát erről beszélek. A valós élet nem folyamat-orientált. Ahogy az Opteamus sem. És hogy mennyire működőképes, azt Tari Laciék példáján hamarosan láthatod.

7 komment

Címkék: crm tari laci bevezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr66193382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BobMaster · http://bobmaster.buzz.hu/ 2007.10.12. 07:26:15

A valós élet tényleg nem folyamat-orientált.

Ha kétkezi melós vagy, akkor tevékenység orientált, hogy a főnök lássa, hogy rendesen végigmolyolod a munkaidődet. Ha karrierista vagy, akkor pedig célorientált :)

Tari László · http://www.hogyanvalasszunk.hu 2007.10.15. 10:04:51

Az ismerőstől való vásárlásra túl sokat nem kell reagálnom, hiszen ez a magam részéről már láthatóan több mint szándék, a maga összes előnyével, és esetleges nyűgeivel együtt is.
Az Opteamus rugalmassága viszont érdekes kérdés. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy néhány óra konzultációval, nem sokkal több setuppal, az elérés megadásával oktatás és magyarázat nélkül két kollégával együtt el tudtuk kezdeni használni.
A rugalmasság másik oldala, vagyis az, hogy napi munkánkat mennyire fogja támogatni, és mennyire hatékonyan, ez a későbbiekben fog kiderülni. Most úgy tűnik, hogy számos kérdésünkre megkatuk a választ, az adatkezelés lehetősége és annak módja is megfelelő számunkra.
Kíváncsi lennék arra, hogy mások, amikor elkezdték használni az Opteamust, akkor ők is ugyanígy láttak-e, illetve a véleményük a napi munka során mennyire, és milyen irányban változott? Van-e olyan személy az olvasók közt aki a vállalatánál az értékesítéssi folyamatok, kezelésére használja a rendszert? Milyen a tapasztalata, mennyire támogatja a rendszer a folyamat menedzselését, illetve segíti a számonkérést?

gáll tünde >> software hunter · http://softwarehunter.blog.hu/ 2007.10.17. 07:45:12

Szélsőséges lehet...

Kényes kérdés, szerintem nem általánosítható.
Mi történik, ha csak az én ismerősömnek van olyanja, ami nekem kell. (ritka állatka, de létezik)
Azért sem általánosítható a kérdés pozitív vagy negatív irányba, mert emberfüggő. (érettség, tapasztaltság, hozzáállás, IQ, EQ és társai függő)

Az ismerőstől történő vásárlás is ugyan olyan rizikó, mint az ismeretlentől mindaddig, amíg nem "teszteljük".

Szélsőséges lehet.

Talán kicsit hasonlíthat a párkapcsolati kérdéskörhöz; "lakva ismerszik meg". Ez alapján az ismerős is együttdolgozva - együttműködve ismerhető meg (igazán).:)

Salánki Péter 2007.10.24. 18:40:31

Tari Laci hozzászólására:
Igen mi is pont így csodáltuk a programot az elején. Azóta annyi változott, hogy nem csak csodáljuk, hanem tiszteljük is. És nem csak a cégvezetés hanem az alkalmazottak is imádják!
Egyébként mi teljes egészében lemodelleztük Evetke és Greg segítségével az értékasítési folyamatunkat. Egészen az első kapcsolatfelvételtől a kiadott ajánlatokon keresztűl a szerződés megkötése, illetve a termék végszámlázása és az átadás is tökéletesen működik az Opteamusban. Minden közbenső állapot lekérdezhető egy úgynevezett folyamatban lévő ügyek lekérdezéssel amibe minden olyan infó benne van amire nekünk szükségünk van. Hát nagy vonalakban ennyi, csapó kettes :-)

KKV Asszisztens · http://kkv_asszisztens.blog.extra.hu/ 2007.11.19. 19:09:33

"Egyébként mi teljes egészében lemodelleztük Evetke és Greg segítségével az értékasítési folyamatunkat"

(Esetlegesen érdekelt partnereim miatt kérdezem, ha nagyon ostoba kérdésem bocsi...)

Ezt úgy kell értenem, hogy nem egyenprogramot, szolgáltatást adtok hanem testreszabottat? Esetleg van "dobozos" alap?

Vagy hogy képzeljem el?

Igaz is partnerprogramotok nincs? miért nincs?

Üdv: István

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2007.11.19. 20:08:23

Az Opteamus igazából egy motor, amit kb 36 munkaórával be tudunk neked setupolni a te szervezetedre és az általad használt adatkörre. Felőlem a te rendszered szólhat napiparancsokról és hadgyakorlatokról, borospincékről és menüsorokról, vagy termékekről és leadekről - nekünk és az Opteamusnak ez édesmindegy. Mivel a legtöbben CRM jelleggel, a klasszikus értékesítői munka támogatására használják, erre a területre már vannak ajánlott beállításaink, amiket nyugodtan tekinthetsz akár dobozos megoldásnak is, de a lényegen ez nem változtat. Az Opteamus tetszőleges fajta adatokkal képes dolgozni, maximálisan testreszabottan.

Magyarország területére szóló nem kizárólagos viszonteladói szerződéssel állunk mindenki rendelkezésére - lehet megkeresni!

KKV Asszisztens · http://kkv_asszisztens.blog.extra.hu/ 2007.11.23. 21:15:54

Greg,

Köszi korrekt infót, így már tiszta.

viszonteladás ügyében, meg kereslek!

Üdv: István