HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Betölti az életem

2007.11.24. 16:21 Evetke

Vagyis inkább kitölti az életem. A betöltés. Nos, az Opteamus bevezetések során egyre kevesebb olyan ponttal találkozom, amikor segítségért kellene kiáltanom. Talán a listák és az interfészek készítése azok a témák, amelyek Greg! szakmai hátterét igénylik, amiket én nem tudok megoldani. A bevezetés többi része - függetlenül a megrendelőtől - általában nem veszélyesen bonyolult, illetve pontosan megfelelő szellemi és szakmai kihívást jelentenek.

Egy mumusom van kizárólag: az adatok excel táblából történő betöltése. A legrosszabb az volt, amikor egy cég több, hihetetlen kusza és egymást részben átfedő táblázatot adott. Mivel az volt az első olyan Opteamus munka, ahol egyedül végeztem a betöltést, az adódott nehézségeket - amikor éjszakákon át küzdöttem az adatok egységesítésével, kibogarászásával - természetesnek tekintettem. Csak a második-harmadik bevezetésnél kezdtem elmondani a problémáimat, majd Gregnek köszönhetően mostanra lényegesen egyszerűbb lett a dolgom. Tiszta sor, hogy mi az, amit átveszek, - pl. a fent említett exceleket tuti nem - , s mi az, amit még visszaküldök átrendezésre. Kedvenc példám sok-sok szempontból Somlaiéktól Zsóka, aki - túl a bevezetés precíz levezénylésén - szinte tökéletes táblázatokat küldött át. A fejléc és az adatok is pontosan megfeleltek a megbeszélteknek. És lám, nem maradt ki adat, nem kellett birkózni a sorokkal, betöltöttük a többezer jármű- és cégadatot  és a maratoni oktatások után már használhatták is a rendszert.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr67240369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2007.11.25. 20:43:55

A listák készítéséhez masszív SQL ismeretek kellenek, amit bizony soha sem fogunk kiváltani valamifajta könnyen kezelhező lekérdezésgeneráló felülettel - mert egy ilyet megcsinálni annyi munka lenne, mint az egész Opteamust magát. Szóval ez a munka egyelőre marad Nálam, de van amikor ezt nem annyira bánom. Péntek délután például nem ülhettem volna a hosszú hajú és finom mosolyú Viki társaságában, akit felette taktikusan Tari Laci küldött rám az új riportigényeivel. Igy nem hogy szóba se került az ilyenkor szokásos fél konzulensi nap kiszámlázása, de valahol még én örültem, hogy segíthettem ;) Lehet mégis megtanulhatnád már az SQL nyelvet, hogy saját fegyverét fordíthassam Tari Laci ellen: nemhogy fél, de egy teljes konzulensi napot számláznék, hogy Ő melléd ülhessen riportozni :))))