HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Jó nap a párbajra

2008.01.22. 13:34 Greg!

A hétfő ugyan közmondásosan gyötrelmes, de ez a hétfő most egészen jól sikerült. Egy bemutató kérés, egy ajánlat kérés, és egy újabb helpdeszk bevezetési kérés talált meg hirtelen, na meg némi torokfájás, de az ezekhez képest semmiség. A bemutatót és az ajánlatkérést némileg beárnyékolja, hogy ismeretlen versenytársak is vannak mellettünk. Sokkal jobban szeretem, ha az ügyfelemet kell megnyernem a képességeinkkel, mint ha más idegenekkel kell párbajoznom. Utálok hadakozni, és pláne utálom, ha ezt kifejezetten párbajozásra szakosodott sales bajnokokkal szemben kell megtennem. Persze mint férfinek fel kell vennem a kesztyűt. Nem szívesen teszem, de ha már belefogtam, akkor elszánt vagyok és kemény, öltönyös és mosolygós. És igen, ilyenkor tényleg szuperhősnek érzem magam, ahogy Evetke is aposztrofált. Már csak azért is, mert tudom, hogy Őt kímélem meg ilyenkor, Őt védelmezem, és neki viszem haza a győzelem hírét. Mint az Opteamus főkonstruktőre, előnyben vagyok az informatikához nem konyító kereskedőkkel szemben, de ez az előnyöm egyben hátrány is. Nekem önkéntelenül elkomorul az arcom, ha technikailag erősen problémás igénnyel áll elő egy ügyfél, míg egy sales champion szélesen mosolyogva ígéri meg a lehetetlent is. Gyakran sikerrel. Mindig kétesélyes a játszma, az ügyfél habitusa dönti el, melyikünk hozzáállása nyeri meg a szívét . És pénztárcáját.

Juteszembe: szerinted miért titkolja az ügyfél, hogy kik a versenytársak?

7 komment

Címkék: crm konkurencia sales helpdesk

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr73307174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márton Gábor 2008.01.22. 19:16:34

Sziasztok, nem felejettelek el Benneteket, olvasom a blogot rendszeresen.
Most tanultam Tonk Emiltől, hogy a témához is kapcsolódjak:
Nem a versenytárs neve a lényeg; azt kérdezd meg, mik az ügyfél legfontosabb szempontjai a választásnál. És abban legyél jobb.
Üdv

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2008.01.22. 21:01:06

Igen, asszem valóban ez a lényeg. Ha fel is zaklatnak az ellenfelek, akkor is az ügyfélre kell koncentrálnom. Ahhoz meg ez a kulcs.

Juteszembe az ügyfél szempontjairól: az Opteamus már tud levelet küldeni, akár csatolmánnyal együtt is, ahogy ígértem anno :)))

Márton Gábor 2008.01.22. 22:58:53

Igen, tudom, figyellek ám!

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2008.01.24. 14:19:18

Megcselekedtem. Úgy váltunk el, hogy az ügyfél MINDEN kérdésére megnyugató, pozitív, és szakmailag megalapozott választ tudtam adni. Elmondás szerint 99,9 százalékban megfelelülnk az igényeiknek :) Következhet a másik 4 versenyző, akárkik is legyenek...

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.01.25. 11:09:48

Kedves Greg!
Több eset lehetséges:
1) Nincsenek versenytársak, de a potenciális vásárló azzal az állítással, hogy vannak, méghozzá mesebeli mennyiségben, csupán az árat akarja levinni, vagy többletszolgáltatást akar grátisz kicsikarni.
2) Tényleg vannak versenytársak. Ha a megrendelő csak az ár, vagy nagyon kiemelten csak az ár körül bóklászik a tárgyaláson, akkor vedd lazára a figurát, mert nem a teljesítmény fogja igazán érdekelni, hanem a kifizetendő összeg nagysága, te pedig nem ezért vagy ott. Ugyanis mint fentebb írtad: szuperhős vagy rendes áruval, nem szatócs.
3) Vannak versenytársak, a vevő komoly szakmai elvárásokat támaszt, de emellett a kiadásaira is ügyel.
Ha ez a helyzet, akkor máris nyeregben vagy, mert össze kell szedni magad minden vonatkozásban, ez biztosítja a személyiséged és az árud hosszú távú fejlődését.
Nos, az ilyen ügyfelet becsüld meg, mert ő lesz a portékád igazi szószólója!

KKV Asszisztens · http://kkv_asszisztens.blog.extra.hu/ 2008.01.25. 22:47:12

kkv_asszisztens.blog.extra.hu/?p=33

Kedves István!

Kérlek, nézd el nekem, hogy ezzel az off dologgal robbanok bele a blogodba. Ez egy játék, és így játsszák - én is most találkoztam vele először. Ez a mém.

Játékba hívtak engem is, így hívlak én is.

kkv_asszisztens.blog.extra.hu/?p=33

Öt könyv 2007-ből. Mesélj róluk!
Egy link a mém-re, egy a meghívóra, és egy-egy arra az öt emberre, akiket meghívsz.

Üdv: István

KKV Asszisztens · http://kkv_asszisztens.blog.extra.hu/ 2008.01.25. 22:48:34

Bocsi:

Kedves István!= Kedves Evetke és Greg ;)
süti beállítások módosítása