HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Tutornak lenni

2008.03.16. 20:43 Evetke

Érdekes, ha nem írok a blogra egy hétig, akkor máris balhé van. Ha a főnök nem ír, akkor csak sok dolga volt. Persze tudom, helyzetünkből adódik a különbség. Talán bevonjuk az új kolleginát is, aki az irodában tétlenkedik, hátha van kedve megosztani velünk s barátainkkal a gondolatait.
A minap egy nagyobb cégnél - mondhatni szuperfelhasználónknál - oktattam Opteamus alapokat. Már hétfőn kezdődött a para, pedig csak csütörtökön és pénteken volt az oktatás. Valószínű abból adódott a félelem, hogy kb két és fél éve éppen ennél a cégnél tartottam életem első oktatását. Katasztrófális tapasztalataim voltak. Nem a saját képességeimet illetően, sokkal inkább egy-két személy odanemillő viselkedése maradt meg bennem. Így tehát halmozódott a félsz bennem, készültem külön oktatási anyaggal, majd elérkezett a nagy nap. Hamargyorsan kiderült - a kezdés előtt tíz perccel - hogy út közben elvesztek az információk, nem is a szokásos oktatást kellett volna tartanom. Nos, hát nem volt mit tennem, improvizáltam. Köszönhetően a hallgatóságnak, nagyon jó élményekkel felvértezve indultam neki a pénteki etapnak.
Pénteken elég érdekes szituáció volt. Lélekben ismét egy nagy nekifutásra készültem, de végül négy ember jelent meg az oktatáson, közülük ketten pedig már ismerték az Opteamust. Így hát egy fejlesztésorientált, ötletbörzével kiegészített, ám hatékony gyorstalpalót tartottam. Ismét sikerrel. Úgy érzem. Szóval sikerélmény akadt éppen. Majd megpróbáltam elújságolni a főnökömnek, aki telefonon nem, csak Opteamuson keresztül kommunikált velem. Kicsit letörte a lelkesedésem.
De az Opteamust, az azzal kapcsolatos munkám továbbra is nagyon szeretem.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr31383678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2008.03.17. 11:59:51

Annyira nem tudom elképzelni, ahogy a félsz halmozódik benned... Belevaló konzulens vagy, aki keresztülment már ennél vadabb dolgokon is. Te is, meg a szoft is annyi éve csiszolódik, hogy az masszív önbizalomra ad már okot *

zero morfema 2008.03.28. 12:59:48

Eddig el sem tudtam képzelni, milyen lehet Tutornak lenni, most már kezdem sejteni...