HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Cipő projekt

2009.03.24. 12:50 Greg!

Evetke nyögvenyelős projektjének általam való rövidre zárásáról és befejezéséről egy történet jut eszembe. Szép és nem olcsó lakkcipőm talpa kb. 3 hét múlva kezdett el leválni, amit némileg nehezményeztem, így visszavittem a körúti boltba, ahol vettem. Pontosan tudtam, hogy blokkom már nincsen a vásárlásról, de erősen bíztam tárgyalási rutinomban. Nyakkendőben, mosolyogva tettem az eladó elé a cipősdobozt, hogy van ez a problémám...

- Blokk?  (kérdezte rutinosan az eladó)
- Hát az már nincs. (feleltem mosolyogva)
- Hát akkor nem tudok segíteni. (jött a megkönnyebbült válasz)
- Akkor kérem hívja ide a felettesét. (feleltem mosolyogva)

Az üzletvezetővel 2 percig sem tartott, hogy mint üzletember a másik üzletemberrel elrendezzük, hogy a nyilvánvalóan nála vásárolt cipőt visszaveszi javításra (és egy suszter fél órai munkadíja árán megőrizzen egy vásárlót).

Fenti történet nem minősíti az eladót, hiszen neki egészen egyszerűen nem volt felhatalmazása, hogy eltérjen a szabályoktól. Nem kifejezetten kooperatívan, de precízen és normálisan járt el. A szabályoktól való eltérés joga, a mérlegelés feladata azt illeti meg, aki viseli is az ezzel járó üzleti felelősséget. Visszatérve a mi projektünkre: Evetke mint funkcionális konzulens nem mondhatja azt egy felmerülő problémára, hogy "óóóó, persze, hipphopp odateszünk egy gombot", nem vállalhat olyan feladatot amit csak egy technikai konzulens tud implementálni, és még csak nem is mérlegelheti, hogy túlléphet-e az erdeti megállapodás határain. Nem léphet túl. Én viszont mindezt megtehetem, nem pusztán azért, mert a hierarcia legtetején álló döntéshozó csúcsragadozó vagyok, hanem azért is, mert mind a szerződéses, mind a funkcionális, mind a technológiai részét egyszermélyben jól ismerem a témának.

Szóval aki velem tárgyal Opteamus témában, az biztos lehet benne, hogy nem egy felelőtlenül igérgető kereskedővel, nem egy technikailag hozzá nem értő cégvezetővel, de nem is egy döntéshozatalra fel nem hatalmazott konzulenssel beszél, hanem mindhárommal egyszerre. Izé... Szóval érted...

Szólj hozzá!

Címkék: crm sales implementáció greg

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr871022221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.