HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Közösségi rendszer a munkahelyen?

2009.09.17. 21:27 Greg!

Jó látni, hogy a működő közösségi rendszerek (webkettőt mondani menő még vagy már ciki?) tényleg hozzátesznek egy kicsit ahhoz az élethez, amit a monitor előtt töltünk. Világos ugyan, hogy az iwiw és a facebook inkább csak szórakoztat minket, mintsem munkára ösztönözne, de részemről ezt is igen fontosnak tartom. Sőt. Egy jó hangulatú munkásember jobban és lelkesebben képes végezni a munkáját. Hm... Mi is szokott a jól megcsinált vállalati szoftverek legnagyobb buktatója lenni? A kedvetlenség, az undor, az érdektelenség. Nos, mi lenne, ha a vállalati rendszerek is közösségként kezelnék az őket használókat, és az iwiwen, facebookon és twitteren bevált primitív funkciókkal szolgálnának nekik? Heppiség lenne. A népeknek eggyel több oka lenne használni a vállalati rendszert, nagyobb hajlandóságuk lenne betáplálni azokat az adatokat, amelyre a cégnek szüksége van, és mindezt talán jobb kedvvel tennék. Lessed csak a következő Opteamus verziót!

10 komment

Címkék: web2.0 crm felhasználói felület tervezési szempontok új feature

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr591389422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GálKristóf · http://www.klikkmarketing.hu 2009.09.18. 11:55:37

Vigyázat, nem működik az opteamus.hu domain!

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2009.09.18. 12:14:37

Óóóóó, igen, az még mindig opteamus.com javítottam köszi!

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2009.09.18. 15:40:26

@Greg,

1. "iwiw és a facebook inkább csak szórakoztat" - OK! de okosan használva, brandet épít, ismertséget növel, pénzt hoz. Ugyanez igaz a mikroblogokra, egyéb webakárhányas alkalmazásokra is..

2. Buktatók: "A kedvetlenség, az undor, az érdektelenség."
Nagyon találó, de én még a motiválatlanságot, illetve ha mégis használják a rendszert a felhasználók hiányzik a visszajelzés a vezetés részéről, illetve beavatkozás a reakciók fényében.

Freelance71

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2009.09.19. 14:48:18

Igen, igen, a facebook egy szabadúszó vagy akár egy vállalkozás kezében eszköz is lehet, de én itt most kifejezetten az alkalmazottak általi, munkakerülés céljából való használatra gondoltam - ami ugye meglehetősen elterjedt ;) Vö: a telefon hatékony eszköz mint olyan, de a munkaidőben való magántelefonálgatás imkább csak szórakoztat.

És hát igen, a motiváció hiánya. Ki használna egy olyan szoftvert, amivel több munkája van mint haszna (nem anyagi értelemben). Csak az, akinek korbáccsal állnak a háta mögött. Erről fogok is írni majd, amikor kivesézem, hogy egy CRM rendszernek nem csak a szines diagramokat kell produkálnia.

eliterosie 2009.09.19. 21:51:37

Ahogy írtad a vállalatiszoftver-undort, így visszagondolva az összes rendszer, de még a web2-sek is egytől-egyig száraz-szürke-íztelen-sablonos, ilyen "muszájezthasználni!" és "csakeztcsinálhatod!" oldalak, ahol monoton és végtelenségig ismételt mozdulatsorokkal állandóan ugyanazt a pár dolgot csinálod (mert már egy picit mást sem tudsz).

Kivéve az opteamust. Az opteamus az egyetlen ahová mindig kíváncsian és jókedvűen lépek be, mert tudom, hogy valami meglepetés vár, valami újat lehet (ki-meg-fel)találni.

Rendszeresen meglep valami érdekessel, amire nem is számítottam (főleg mióta a kollágák is rákaptak) - ha pedig mégsem lenne benne friss infó, akkor meg ott van a mini-háttérnek beállított, motivációs feladatokat is ellátó animált gif :)

Na persze, amikor csak a főnök által kiadott feladatok virítanak pirosan a kezdőoldalon az annyira nem vicces, de erről nem a rendszer tehet.

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2009.09.19. 23:12:19

A közösségi rendszerekkel kapcsolatban az a meglátásom, hogy azok már olyan nagy számban hemzsegnek, hogy valamennyiben lehetetlen érvényesen jelen lenni. Viszont a világhoz kapcsolódást több ponton is biztosítania kell egy-egy vállalkozásnak. Jól kell választani...
Ha nincs a belső körnek közösségi hálója, akkor a külső is hamis (egyoldalú, mert a közösségből csak elvenni akar - látogatót -, de betenni semmit nem akar).
Tehát a belső, munkatársi háló megléte ilyen szempontból is fontos lehet, bizonyít(hat)ja: itt a közösségi háló valóban fontos!
Örülök, hogy vannak műhelyek, amelyekben a modernitás kérdései nem a divat szintjén jönnek elő, ahol ezeken a kérdéseken GONDOLKOZNAK, s jellemzően a közösségi térben, blogban, itt!

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2009.09.19. 23:14:22

Játssz és nyerj velünk! Október 8-án a galambok Pécsre repülnek. Nyerhetsz egy szállodai éjszakát (okt. 09.) és két filmszemle napot (okt. 9-10). Nevezésed akkor érvényes, ha hozzászólásként beírod ide – blog.cinepecs.eu/2009/09/cinepecs-blogjatek/ – kedvenc filmed címét és öt blogba továbbküldöd ezt a kétnyelvű, baráti levelet. Várja a “postagalambodat” a CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál blogja!
Egy játékos egy hozzászólással nevezhet.
A sorsolásban az első 300 nevező vesz részt.
Repüljenek Pécsre a postagalambok!

Play and win with us! Pigeons are flying to Pécs on October 8. You can win one night with hotel accommodation (Oct. 9.) and two days on the film week (Oct. 9-10). Your entry is valid, if you write your favorite movie title as a comment here – blog.cinepecs.eu/2009/09/cinepecs-blogjatek/ – and forward this bilingual, friendly mail to five blogs. CinePécs International Film Festival is waiting for your “carrier pigeon”!
One player can enter with one comment only.
The first 300 who entered will participate in the draw.
Let carrier pigeons fly to Pécs!

acidrain 2009.09.24. 15:39:25

Ez azt jelenti, hogy a következő Opteamus verzió "webkettes" lesz? Lesz benne taggelés, rich text rögzítés, cetli kibontás az adott lap elhagyása nélkül, stb? Sírnék örömömben!

eliterosie 2009.10.05. 17:19:56

@acidrain: öö.. már bocsánat, de furcsa dolgok vidítanak fel téged...
Viszont amiket felsoroltál mind megteheted az opteamusban a kezdetek óta - viszont tagelni? miért kellene mégegyszer? LOL

Greg! · http://opteamus.blog.hu 2009.10.06. 09:21:06

ez a rich text - ez visz a sírba. meg a színes grafikonok. legyünk már férfiak! :D