HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Megerőszakolni vagy elkápráztatni?

2010.07.07. 09:44 Greg!

Tényleg, mi van, ha valaki megsértődik? Mi van ha valakinek nem tetszik ahogy írok? Azt hiszem - semmi. Opteamus vásárlóink lelkes, elkötelezett és tudatos cégvezetők, akik helyén kezelik a természetemet. Tudják, mi a fontos nekik, és tudják, mi a részletkérdés. Fontos nekik a termék és a szolgáltatás minősége, az üzleti előny amihez általam hozzájutnak, és nem fontos nekik, hogy eközben milyen nyakkendőt hordok és tegezem-e a blog olvasóit. Ha valakinek a szemében ezek a nüanszok jól veszik ki magukat, az szerencsés hozadék. Aki viszont az effajta részletek miatt(!) nem vevő se rám, se a szofverre, azzal szemben hiába is próbálnám visszafogni magam - úgysem szökkenne szárba a projekt. Meglehet a jó kereskedőnek küldetése és ismérve, hogy nem ismer lehetetlent, lerázhatatlan, és próbál mindenkinek megfelelni - de ez nem én vagyok.

Sokadszor mondom: úgy vagyok ezzel mint a nőkkel. Nem megerőszakolni akarom őket, hanem elkápráztatni. És nem mindet, hanem csak azokat, akikkel kölcsönös a szimpátia. Nem hiszek az erőszakban. Nem hiszem, hogy attól, hogy tizedszer is rátelefonálok valakire, szétnyitja a ... pénztárcáját. Nem hiszem, hogy alapvető (gyakorlatilag genetikusan kódolt) szimpátiákat meg lehetne változtatni még egy még egy még egy próbálkozással. Nem kenyerem az erőszakoskodás, a megtévesztés, a mindenáron való törtetés, és nem is hiszem, hogy ez számottevő előnyhöz juttatna. A habitusomon túl a racionalitás is ezt mondatja velem: a vonakodó, problémás érdeklődőkből csak nagyon rossz hatásfokkal tudok ügyfelet csinálni. Jobban járok, ha ugyanezt az energiát inkább a lelkes létező ügyfelekre fordítom, akikből így jó hatásfokkal még lelkesebb, elkötelezett ügyfelek lesznek.

Azt hiszem, mindent meg kell tennünk, hogy jól felkészültek és vonzóak legyünk - erre soha nem sajnálom az energiát. Legyen a haj és a köröm rövidre vágva, legyenek azok a képernyők barátságosak és praktikusak, a képességek kínáljanak tapintható üzleti előnyt, a szoftver tartson lépést a korral és a technológiával. Ez után pedig - aminek sikerülnie kell, az sikerülni is fog, ami pedig nem, azt nem erőltetem...

3 komment

Címkék: informatika crm sales opteamus crm rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr552135202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.