HTML

Opteamus a blog

Kathryn és Greg! blogol a szoftverről, amit csinálnak. Neked.

Feedek

Falanszter modul

2010.09.05. 20:09 Greg!

Mindig is fejcsóválva hallgattam azokat a híradásokat, amelyek arról szóltak, hogy léteznek CRM szoftverek, amelyeknek nem az az elsődleges célja, hogy segítsék a kereskedő munkatársakat az információ összegyűjtésében és okos felhasználásában, hanem az, hogy pontosan előírja, mit kell lépésekre lebontva tenniük. Ha nem teszik, jön a piros villogó, a feketepont, az elektrosokk, sőt, az árulkodó levél a felettesnek. (Ez utóbbi nem vicc - az X termékben tényleg hallottam ilyen feature-ről...) Akármilyen immorálisnak és gyomorforgatónak tartom az effajta megközelítést - el kell ismerjem a hatékonyságát. No nem a szoftver eredményességében, hanem magának a CRM szoftvernek az eladhatóságában ;) Ez minden vezető álma, a gombnyomásra magától működő üzlet, és hát: a vezető dönt a CRM megvásárlásáról. Hogy az álom álom marad, az persze csak a számla kifizetése után derül ki...

Aktuálisan azonban el kellett ismerjem, hogy van helyzet, amikor valóban nem az az elsődleges cél, hogy néhány eladási ügyben mélységben álljon rendelkezésre az információ. Elképzelhető, hogy a sales ciklus valóban nem hosszú, nem bonyolult, maga a termék sem túl nagy értékű, viszont szerencsésen nagy az érdeklődők számossága. Ebben - a Magyarországon nem túl gyakori - esetben kapóra jön némi falanszter jellegű automatizálás, mert itt a kereskedő munkatárs pusztán a nagy számok miatt valóban hajlamos elveszteni a fonalat. Ilyenkor tényleg praktikus egy olyan feladatorientált nézet, ami megmutatja, mik is a most esedékes tennivalók az aktuális ügyekben.

Sok hétnyi anyaggyűjtés és tervezés után elkészültünk az új verzióval, amely nagy lépés a kereskedelmi munka automatizálásának az irányába. Az eddiginél sokkal kevesebb egérkattintással ledokumentálhatóak az eladás unalmas rutin-folyamatai, de továbbra is elérhető az Opteamus minden lehetősége a bonyolultabb ügyek kezeléséhez. Nem csak ügy-, de feladat-orientáltan is könnyen áttekinthető a helyzet és az előttünk álló tennivalók, így mostantól nem csak az elemző-jellegű munkát, de a kereskedői kulimunkát is megkönnyítjük. A tervezésnél igyekeztünk továbbra is a felhasználó kereskedők igényeit kiszolgálni, így nem csak kötöttebb lett az ügyek kezelése, de gyorsabb, egyszerűbb, sőt, színesebb is. Aki tehát katonásabb, orwelli munkarendet akar a kereskedőinek bevezetni, az mostantól ezt az Opteamussal is megteheti. Aki pedig továbbra is a maga eredendően kreatív, asszociatív módján szeretné használni a rendszert, az megteheti éppen úgy, mint eddig, mert a "falanszter modul" használata merőben opcionális.

A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opteamus.blog.hu/api/trackback/id/tr102273711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.